נזקי סייבר: הכללים שחובה להכיר

Cyber Blog
אם נגיד לכם לשים את הטלפון החכם או את המחשב לשבוע בצד מבלי להשתמש בו אתם בוודאי תצחקו לנו בפנים ותגידו שהשתגענו. למעשה אפילו, יום אחד בלי אינטרנט נראה לרובנו כמשהו בלתי נסבל. במאמר הבא נענה על השאלה - כיצד מתגוננים בפני נזקי סייבר.
שתפו את העמוד:

מה זה "וירוס", "סוס טרויאני", "האקר" וכיצד הם יכולים לגרום לנזקי סייבר בעסק?

וירוס וסוס טרויאני הינם דוגמאות לתוכנות נוזקה שתפקידם היא לרגל אחריכם או לגרום לנזק פיזי ממשי של מערכות המחשוב. ישנם תוכנות הפועלות במחשבו של משתמש תמים שהן אוספות מידע עסקי ופרטי.

פעולות עוינות מבוצעות על ידי "האקרים". עבריינים במרחב הסייבר. ישנם האקרים משני סוגים:
מה מניע האקרים למתקפות סייבר?

המניע של אותם עברייני מקלדת "האקרים" יכול להיות מגוון אך בסופו של יום התוצאה היא זהה: נזק ופגיעה בגוף במרחב הקיברנטי על יד חדירות לא מורשות למחשבי אנשים פרטיים, ארגונים עסקיים ותקיפה אפילו ברמה של מדינות.

סיכוני הסייבר הנפוצים ביותר

כיום אין עסק שמחוסן בפני התקפות סייבר, 40% מהעסקים שנתקפים הם עסקים קטנים בעלי יכולת מוחלשת להתגונן. מעבר למגמה העולמית של פשיעת האינטרנט ההולכת וגוברת ישנה חשיפה מוגברת לישראל בשל הצורך של האקרים ממדינות האיסלאם.

להלן ההתקפות הנפוצות:

קוד זדוני – וירוס הוא קוד המוחדר אל המחשב ללא ידיעת המשתמש ונוהג לשכפל את עצמו ו"להדביק" מחשבים נוספים ברשת המחשבים של העסק. לוירוסים פעילויות רבות היכולות להזיק לעסק כמו ריגול ואיסוף מידע רגיש על העסק, נזק למחשבי הארגון, האטה והעמסה על שרתי העסק ועוד.

בחודשים האחרונים אין כמעט אף בעל עסק שלא שמע על וירוס כופר. זהו למעשה קוד זדוני שנכנס למערכת המידע של הארגון. ברגע שהוירוס בתוך המערכת הוא סורק את קבצי המחשב וממיר אותם לקבצים מסוג שונה. כאשר לוחצים על קובץ שהומר מתקבלת שגיאה של המחשב שכן סוג הקובץ איננו קריא. 

רק למפיץ וירוס הכופר יש את היכולת "לשחרר" את הנעילה ולאחר מכן מתקבלת הודעה מאותו ההאקר שיבקש להעביר לו כספים ובתמורה ישחרר את הקבצים ויסיר את ההצפנה. לכן שם הוירוס – כופר.

לקוח מהמילה האנגלית של דייג. למעשה כשמה כן היא, שיטה לשתול פיתיון למשתמש לא עירני ולגרום לו למסור את פרטי האשראי ופרטיו האישיים לידי עברייני מחשב.

מה יכול להוביל לסיכוני סייבר גבוהים? חשוב שתשאלו את עצמכם את השאלות הבאות:

כיצד למנוע פריצות למחשב ונזקי סייבר?

כל שבוע נצברים אצלנו מאות מגה בייטים של מידע. את המידע הזה חשוב לגבות ועדיף בגיבוי חיצוני כמו דיסק קשיח נייד או גיבוי בענן. עלות אחסון המידע היא זולה מאוד ועדיף לבצעה בתדירות גבוהה ככל הניתן שכן היא תמנע הוצאה אדירה בגין שחזור המידע.

לא לפתוח כל מייל שמקבלים. תמיד לשאול את עצמכם: אם המייל נראה אמין או לא, האם אתם מכירים את כתובת המייל של השולח והאם תוכן המייל של השולח אופייני לו. אם זה נראה חשוד לא לפתוח. אם יש ספק, אין ספק.

במצב של אי ידיעה מומלץ להתקשר לאותו שולח ולשאול אותו אם המייל בטוח לפתיחה. כן במשרדים חשוב לתדרך את הצוות באותם נהלים מכיוון שמספיק מחשב אחד נגוע ברשת של משרד בכדי להזיק לכל המחשבים.

כמו שאדם מחסן את עצמו בפני חיידקים בכדי למנוע מחלה כך גם רצוי שינהג במחשבו. תוכנת אנטי וירוס טובה ומעודכנת יכולה להפיל ולמנוע מתקפות של האקרים ולחסוך לכם המון כאבי ראש. 

חשוב מאוד לבדוק שהמערכת מעודכן מעת לעת משום שכל יום נוצרים וירוסי מחשב חדשים ברחבי העולם ואותם תוכנות מעדכנות את יכולתם להתמודד עם הקוד הזדוני.

בעולם שבו חברות מסחריות מתמודדות עם נזקים של מיליוני דולרים נוצר צורך במזעור הנזק ונוצרה מגמה שבה חברות הביטוח תמחרו את הסיכון ומצאו תוכניות ביטוח שונות ומגוונות שנותנות מענה יעיל לנזקים פוטנציאלים. אנו ערכנו השוואה של ביטוחי הסייבר בישראל ומצאנו את היתרונות שיש בכל פוליסה.

הצעת מחיר לביטוח סייבר
ביטוח זה הינו מוצר מורכב למדי הדורש ידע טכני במערכות מחשוב ורשתות. לסוכנות הביטוח שלנו יש ניסיון בביטוחי סייבר ויודעים להמליץ ולהציג את רשימת נזקי סייבר וסיכונים הרלוונטים ולמצוא פתרון בהתאם לסוג העסק. פנו אלינו ונשמח לתת הצעה.

ביטוח סייבר

ביטוח סייבר נותן לבעלי עסקים שקט נפשי ומספק פיתרון מעשי ואפקטיבי לנזקים שעלולים להיווצר כתוצאה מפריצות האקרים ווירוסים של כופר. פוליסת סייבר ניתנת לרכישה כפוליסה נפרדת או כחלק מפוליסת ביטוח עסק ונבחרת בהתאם לצרכיו של הלקוח.

מה מכסה ביטוח סייבר?

פוליסת סייבר כוללת מגוון כיסויים ומשתנה בין עסק לעסק אך ריכזנו את הכיסויים ל-3 קטגוריות:

מסקנה: האם לזרוק את המחשב לפח?

התשובה היא לא! ההתפתחות הטכנולוגית יצרה הרבה יותר יתרונות מחסרונות. חשוב להכיר שיש נקודות תורפה במרחבי הרשת ונזקי סייבר פוטנציאליים שיכולים לפגוע ספציפית בעסק שלכם ולהקפיד על כללי הזהירות הבסיסיים, אנו מאמינים שכעת לאחר קריאת המאמר יהיה לכם מעט יותר מודעות ויכולת לאתר פניות ומיילים ממקומות מפוקפקים. 

זכרו, אם זה מריח לא טוב זה כנראה לא טוב. במידה ובכל זאת נפגעתם, ביטוח סייבר יכול להחזיר את המצב לקדמותו במהירות הבזק. לקבלת מידע נוסף ביטוח סייבר לחצו כאן:

עשו לנו לייק:
שתפו את העמוד:

הרשמו לעדכוני הסוכנות!

הרשמו לחדשות הסוכנות ותשארו מעודכנים בכל מידע מקצועי חדש שיוצא.

דילוג לתוכן